Datum zveřejnění: 
27. 4. 2017

Již 39. ročník soutěže Středoškolské odborné činnosti se uskutečnil v úterý na Střední průmyslové škole stavební a Obchodní akademii v Kladně. Kladenská škola přivítala soutěžící na své půdě již podesáté.

"Slavnostního zahájení v aule školy se zúčastnila řada významných hostů. Přítomni byli Milan Škrabal, předseda Ústřední komise Středoškolské odborné činnosti Jozef Rosina, proděkan Fakulty biomedicínského inženýrství ČVUT Praha Miloslav Stöckel, předseda Školské rady SPŠS a OA Kladno Ingrid Vavřínková a další zástupci Odboru školství, mládeže a sportu Středočeského kraje.

V celkem osmnácti oborech činnosti prezentovalo své práce sedmaosmdesát soutěžících z dvaceti osmi středních škol Středočeského kraje. Práce hodnotili zástupci kladenských i pražských vysokých škol, kulturních institucí, dále lékaři či zástupci významných firem regionu.

Soutěžní dopoledne zakončilo vyhlášení vítězů a postupujících prací do celostátní přehlídky Středoškolské odborné činnosti. Na nejvyšších příčkách měla svého zástupce také škola, která soutěž hostila, tedy Střední průmyslová škola stavební a Obchodní akademie v Kladně. Její student Vojtěch Topinka obsadil první místo v oboru Stavebnictví, architektura a design interiérů. Dalšími vítězkami z Kladna byly Veronika Boguschová z Gymnázia Kladno a Vendula Pašková ze Sportovního gymnázia Kladno."      

Autor: 
Jan Brabec
Zdroj: 
kladensky.denik.cz