Datum zveřejnění: 
21. 4. 2017

ČVUT v Praze otevírá novou budovu - Českého institutu informatiky, robotiky a kybernetiky, které se uskuteční v úterý dne 2. května 2017 od 10.30 hodin na adrese Jugoslávských partyzánů 1580/3, Praha 6.

Během dvou let došlo k zásadní rekonstrukci budovy bývalé Technické menzy a paralelně k výstavbě přilehlé novostavby o deseti nadzemních a třech podzemních patrech v celkové hodnotě 1,18 miliardy Kč.

Český institut informatiky, robotiky a kybernetiky se může pochlubit spoluprací se špičkovými výzkumnými centry v zahraničí, stal se řešitelským pracovištěm ERC grantu, tří projektů Excelentní týmy OP VVV a čtyř projektů Horizon 2020. Významně podporuje transfer know-how směrem k průmyslu a spolupracuje s desítkami firem, například s Rockwell Automation, Eaton, Siemens, Škoda Auto, Honeywell, Airbus.

Aktuálně buduje první testbed pro Průmysl 4.0 v České republice. Kromě tohoto excelentního pracoviště bude budova sloužit jako sídlo Rektorátu, několika kateder Fakulty elektrotechnické a Výpočetního a informačního centra ČVUT.

Zdroj: 
prahapress.cz