Datum zveřejnění: 
18. 4. 2017

Na závěr designérské přehlídky Prague Design Week 2017, která proběhla od 10. do 16 dubna v Tančícím domě, byly uděleny ceny nejlepším vystavovatelům a to hned ve třech kategoriích. Ceny byly předány nejlepším expozicím, za nejlepší produkt či kolekci a udělena byla i cena návštěvníků akce. Poprvé byla předány i zvláštní cena poroty.

V každé ze tří kategorií bylo nominováno deset vystavovatelů a uděleny celkem tři ceny. V kategorii Nejlepší produkt/kolekce získal třetí místo dřevěný zesilovač Avior’s Woodyfier, druhé místo erotické pomůcky wood.u a první sáček Frusack by Infiberry. V kategorii Nejlepší expozice získal cenu za třetí místo značka i1art, druhé místo získalo jsem.studio a první kožené módní doplňky Two Lines.

Cenu návštěvníka si na třetím místě odnesli studenti Průmyslového designu na FA ČVUT z ateliéru Tvarůžek/Fiala za návrhy topenářské techniky, druhé místo značka Nomio šperkaře Milana Nováčka a první cenu značka Líbal šperkaře Jakuba Líbala. Zvláštní cenu poroty získal Filip Pošivač. Výherci obdrželi hliníkové ceny od Lukáše Rejmonta, které byly prostříleny puškou na střelnici. Počet průstřelů ukazoval umístění, některé kulky pak neprošly skrz cenu a zůstaly v ní zaklíněny.

Zdroj: 
designmagazin.cz