Datum zveřejnění: 
11. 4. 2017

Jak by mělo vypadat jihlavské Masarykovo náměstí po revitalizaci? To bude tématem setkání, které je připraveno dnes od osmi hodin ráno přímo na takzvaném místě činu.

"Jihlava připravuje revitalizaci Masarykova náměstí, aby lépe naplňovalo současné a budoucí potřeby občanů i návštěvníků a lákalo k aktivnímu užívání veřejného prostoru," uvedl mluvčí krajského města Radek Tulis.
S ohledem na společenský i historický význam Masarykova náměstí bude na podzim 2017 vypsána architektonická soutěž, ze které vzejde nová koncepce náměstí a jeho nejbližšího okolí. "Každý, koho budoucnost náměstí zajímá, bude moci ovlivnit zadání pro architekty na veřejném plánovacím setkání, které se uskuteční přímo na Masarykově náměstí," sdělil Tulis. Akce začíná dnes v osm hodin ráno a končí v 17 hodin. Další veřejné setkání kvůli úpravám Masarykova náměstí se koná za týden, 18. dubna v divadle DIOD od 17 do 20 hodin.
V rámci přípravy revitalizace se v současné době Masarykovu náměstí věnují také tři ateliéry na Fakultách architektury ČVUT v Praze a VUT v Brně. Studenti architektury pod vedením architektů Jiřího Klokočky, Henryho Hansona a Petra Hýla zpracovávají s podporou města Jihlavy své představy o budoucím vývoji centra města. "Studenty můžete v Jihlavě potkávat na jaře 2017 a výsledky jejich práce budou k vidění v červnu, kdy se uskuteční veřejná prezentace projektů s diskusí," dodal Tulis.

Autor: 
Jana Kodysová
Zdroj: 
havlickobrodsky.denik.cz