Datum zveřejnění: 
10. 4. 2017

Čtvrtý ročník ikonické přehlídky Prague Design Week právě dnes odstartoval v Tančícím domě. Milovníkům designu bude na jeho čtyřech podlažích až do neděle 16. dubna prezentovat instalace 82 vystavovatelů a nabízet doprovodný program v podobě promítání, workshopů a přednášek s designéry.

Návštěvníky Tančícího domu exkluzivně zavede do jeho nového „černého patra“, jež bude vůbec poprvé přístupné celé. V české premiéře jim představí také zahraniční interaktivní a audiovizuální expozici Mickeyphon.

K celotýdennímu vstupnému (150 Kč, respektive 100 Kč) obdrží každý i obsáhlý dvojjazyčný katalog sloužící jako průvodce přehlídkou.

Černé patro pro světelné expozice

U příležitosti Prague Design Week 2017 je v Tančícím domě pro veřejnost poprvé otevřeno celé druhé podzemní podlaží proměněné v luxusní prostor kompletně v černé barvě doplněný na podlaze třpytkami.

V rámci Prague Design Week jsou v novém patře umístěny světlené a audiovizuální expozice jako Mickeyphon, který vyhledává zvuky z okolí, otáčí se za nimi, sampluje je a mění v rytmické hudební sekvence. Plastika ve tvaru hlavy myšáka Mickeyho, vytvořená pro společnost Disney skupinou panGenerator, zvukovou show také doplňuje vizualizacemi na svém displeji.

Mickeyphon se v České republice představuje zcela poprvé a návštěvníci Prague Design Week se s jeho fungováním mohou lépe seznámit díky hudebním nástrojům, jež mají v expozici k dispozici. V černém patře jsou umístěny i světelné (např. PEXXA, PROLICHT, VR Design) či šperkařské (např. Simona Kafková, NOMIO+Líbal) instalace.

V premiéře se zde uvádí také instalace „vlajky“ od Evy Basl vytvořená z neonů. Černé patro bude hostit i doprovodný program PDW – Design Kino a vybrané přednášky.

Expozice studentů

Studenti ateliéru Design skla Univerzity Tomáše Bati ve Zlíně v Tančícím domě vystavují kolekci Redesign, která prezentuje jejich umělecké interpretace sbírkových předmětů muzea skla v Jablonci nad Nisou.

Studenti ČVUT se v ateliéru Tvarůžek/Fiala zaměřili na redesign radiátorů, kotlů na tuhá paliva nebo kamen. Inovační kolekce topenářské techniky vystavená v rámci PDW přináší nové možnosti využití radiátorů i mimo topnou sezonu.

 

Seznam všech 82 vystavovatelů, detailní program na každý den i více podrobných informací o akci najdete na internetových stránkách www.PragueDesignWeek.cz

Zdroj: 
studentpoint.cz