Datum zveřejnění: 
4. 4. 2017

Ve čtvrtek 30. března se uskutečnil v Praze na Fakultě stavební ČVUT 22. ročník soutěže "Rozpočtujeme s Callidou" v kategorii středních škol. Stavební školu v Havlíčkově Brodě reprezentovali studenti třídy 4. A Jaroslav Lédl a Karel Veselý.

"Úkolem soutěžících bylo spočítat a ocenit náklady na základové konstrukce a na zateplení rodinného domu. Dalším úkolem bylo ocenit rekonstrukci omítek na historickém pavilonu v areálu pražského Hradu. K dispozici měli soutěžící část projektové dokumentace a samozřejmostí bylo ocenění pomocí programu euroCALC3.
Při oceňování museli studenti respektovat použití materiálů a systémů hlavních partnerů soutěže, kterými byly firmy: Českomoravský beton – výhradní partner pro betonové konstrukce a Baumit – výrobce omítkových směsí a zateplovacích systémů.

Páté a šesté místo

Náročné zadání letošního ročníku soutěže se podařilo našim žákům zvládnout dobře a v konkurenci středních stavebních škol z celé republiky se umístili na 5. až 6. místě. Tím potvrdili, že zájem stavebních firem o naše absolventy pro přípravu staveb a oceňování je oprávněný.
Jaroslav i Karel během studia reprezentovali úspěšně školu i v jiných soutěžích a olympiádách a oba jsou již nyní přijati na Stavební fakulty v Praze i v Brně.
Oběma studentům děkujeme za skvělou reprezentaci školy a přejeme hodně úspěchů u maturitních zkoušek a při dalším studiu na vysoké škole.
Marcela Rumlová"    

 

Zdroj: 
havlickobrodsky.denik.cz