Datum zveřejnění: 
27. 3. 2017

Absolventi a studenti technických oborů nemají problém najít zaměstnání, mnohdy jim ale schází dostatečný přehled o profesních možnostech, které se jim nabízejí. V tom jim může pomoci už 23. ročník Veletrhu pracovních příležitostí iKariéra. Pořádá ho studentská organizace IAESTE 29. března od 9 do 16 hodin v budovách čtyř fakult ČVUT v Dejvicích – strojní, elektrotechnické, stavební a informačních technologií, a také v Národní technické knihovně. Vstup je zdarma.

Návštěvníkům se zde otevírá nejen unikátní možnost promluvit se zástupci téměř 160 firem, ale třeba i zkonzultovat svůj profesní životopis se zkušenými personalisty, anebo se i pobavit. Počítat totiž mohou mimo jiné i s odpočinkovými zónami, modely aut či znalostními soutěžemi.

"Naše zkušenosti jak z tohoto veletrhu, tak i ze spolupráce školy s firmami v průběhu roku a z praxe ukazují, že mladí strojaři mají na trhu práce velmi vysokou cenu, což ve větší či menší míře platí pro všechny technické obory. Studenti se naopak zajímají o takové firmy, které mají v ČR vlastní vývojové středisko," říká k tomu prof. Michael Valášek, děkan fakulty strojní, jedné z těch, které veletrhu propůjčují své prostory.

"Pozval bych proto na veletrh rád nejen vysokoškoláky, kteří už zvažují budoucí zaměstnání, ale i středoškoláky, kteří se rozmýšlejí, kam po maturitě. Uvidí totiž na vlastní oči nejen tu neobyčejně širokou paletu pracovních příležitostí, které se jim studiem u nás otevírají, ale budou zároveň svědky toho, jak si absolventy technických oborů jednotlivé firmy předcházejí, jak se je snaží zaujmout a získat," dodává Valášek.      
 

Zdroj: 
prazskypatriot.cz