Datum zveřejnění: 
20. 3. 2017

Výstavba bytů v Česku momentálně spíše stagnuje, přesto je bytovka pro studenty Fakulty architektury ČVUT v Praze první velkou úlohou, na které pracují. A podle poroty studentské soutěžní přehlídky Druhá kůže zvládají návrh bytových staveb na překvapivě vysoké úrovni.
Důkazem je vítězný projekt Petra Lhoťana, který řeší dostavbu bloku v Karlíně, student na něm pracoval, stejně jako loňská vítězka, v ateliéru děkana Fakulty architektury ČVUT profesora Ladislava Lábuse. Studentská soutěžní přehlídka Druhá kůže na Fakultě architektury ČVUT v Praze již šest let sleduje kvalitu projektů a otevírá diskusi o metodice navrhování bytových staveb.
Předmětem přehlídky jsou projekty, které studenti vypracovali zpravidla ve druhém ročníku v rámci předmětu Ateliér - bytové stavby. Do soutěže bylo letos nominováno 26 projektů z dvanácti návrhových ateliérů. Porota, která je složena ze zkušených architektů, se shodla na třech vítězných projektech, které považuje za víceméně rovnocenné.
Soutěžní porota rozhodla o vítězi - stal se jím Petr Lhoťan (Ateliér Lábus - Šrámek), který se zaměřil na bytový dům v Karlíně. Podle hodnotitelů má Lhoťanův návrh čistou architekturu, jeho koncept respektuje karlínský urbanismus.      

Zdroj: 
Metro