Datum zveřejnění: 
16. 3. 2017

Děkan Fakulty dopravní Českého vysokého učení technického v Praze prof. Dr. Ing. Miroslav Svítek, dr. h. c., je iniciátorem celosvětového workshopu nazvaného Hackathon na téma chytrá doprava ve městech. Ve dnech 16. až 19. března se poprvé v České republice sejde dvacet nejlepších týmů z celého světa a pokusí se v rámci nepřetržitého dvoudenního programátorského maratonu najít řešení klíčových problémů týkajících se chytré mobility v dopravě.

Hackathon je soutěž nejen pro programátory. Trojčlenné týmy dostanou za úkol během 48 hodin navrhnout optimální řešení zadaného tématu v podobě funkčního prototypu mobilní aplikace, chytrého senzoru nebo nového designu dopravního prostředku budoucnosti. Výherní tým získá šek v hodnotě 135 000 Kč, nabídku spolupráce s největšími světovými firmami, jako jsou ŠKODA DigiLab, Innogy, Siemens, T-Mobile, Microsoft atd., a především možnost realizovat svůj návrh doma i ve světě.

Do workshopu se přihlásilo 50 týmů, což je téměř 170 účastníků, z toho 25 žen. Věkové rozmezí zájemců se pohybuje od 17 do 68 let. Mezi přihlášenými je i několik týmů tvořených studenty ČVUT v Praze. Účastníci pocházejí z ČR, SR, Německa, Slovinska, Maďarska, Polska, Itálie, Španělska, Irska, Chorvatska, Srbska, Ukrajiny či Ruska.

 

Zdroj: 
parlamentnilisty.cz