Datum zveřejnění: 
15. 3. 2017

Začátkem března byla podepsána rektorem ČVUT v Praze profesorem Petrem Konvalinkou a Jamesem Darrochem, viceprezidentem Global Mfg & Supply Chain společnosti Foxconn CZ, smlouva o spolupráci.

ČVUT v Praze a společnost Foxconn tak spolupracují při zadávání témat diplomových a bakalářských prací. V rámci spolupráce s akademickými pracovníky ČVUT se bude Foxconn podílet na zadávání témat diplomových a bakalářských prací studentům ČVUT. Témata budou vhodně respektovat aktuální potřeby komerční sféry. Společnost nabízí studentům, kteří si vyberou jí navržené zadání diplomové práce, podporu při vypracování.

Foxconn poskytne odborné kapacity z řad svých zaměstnanců s odbornými a zároveň praktickými znalostmi oboru, kteří budou spolupracovat se studenty formou konzultací. Pod dohledem takového konzultanta budou mít studenti možnost provádět měření a zkoušky přímo v prostorách společnosti a využívat její technická zařízení, vybavení a zázemí k naplnění zadání tématu diplomové a bakalářské práce.

„Společně s výukou a výzkumem představuje transfer technologií třetí pilíř ČVUT. Prostřednictvím specializovaného Odboru pro řízení projektů a transfer technologií podporuje ČVUT studenty a akademiky v přenosu výsledků jejich vědecké práce do komerční sféry. Studenti mají nyní možnost využít při přípravě svých diplomových a bakalářských prací znalostí odborníků z praxe i špičkové zařízení moderní továrny,“ řekl rektor ČVUT v Praze profesor Petr Konvalinka.

Zdroj: 
ict-nn.com