Datum zveřejnění: 
15. 3. 2017

Kopřivnická automobilka Tatra vyhlásila soutěž "Navrhni svoji Tatru". Druhý ročník odstartoval prezentacemi na vybraných středních a vysokých školách. Automobilka tak chce nalákat technické talenty. Zájemci z řad studentů i odborné veřejnosti mohou do poloviny května zaslat své projekty přímo do automobilky.

"Zájem studentů o techniku nás velmi potěšil," řekla Kateřina Nogolová, personální ředitelka společnosti Tatra Trucks.

Do hledáčku personální ředitelky Tatry se letos dostaly čtyři technické střední školy v regionu a čtyři technické univerzity. Důležitost celé akce potvrzovala osobní účast Radomíra Smolky, člena představenstva a technického ředitele Tatry. U středních škol v okolí Kopřivnice šlo kromě prezentace Tatry též o to, aby byli studenti informováni o možnosti budoucího zaměstnání v automobilce Tatra.

"Velmi nás potěšil zájem studentů o techniku. A také jejich aktivita: prakticky ihned po skončení přednášek na středních školách jsme zaznamenali na našich stránkách několik přihlášených soutěžících," pochválila si Nogolová.

Soutěž Navrhni svoji Tatru je rozdělena do tří kategorií: středoškoláci, vysokošláci a technicky nadaná veřejnost. Studenti středních škol se tedy nemusejí obávat, že by svedli nerovný souboj s vysokoškoláky. Třetí kategorie je dokonce zcela otevřená a zapojit se může kdokoliv.

Zatímco navštívené střední školy byly z regionu (Kopřivnice, Frýdek-Místek a Ostrava-Vítkovice), do vysokých škol se zástupci Tatry vydali po celé České republice i na sousední Slovensko. Postupně se uskutečnily prezentace na VUT v Brně, VŠB v Ostravě, na Žilinské univerzitě a na závěr přišla na řadu pražská ČVUT. Zástupci Tatry zvolili formu prezentace s aktivní diskusí se studenty.      
 

Zdroj: 
byznysnoviny.cz