Datum zveřejnění: 
1. 3. 2017

Jedna z nejzajímavějších a nejinovativnějších společností světa zaměřující se na dětské zboží navazuje spolupráci s ČVUT. Čínský Goodbaby International podepsal smlouvu s Českým institutem informatiky, robotiky a kybernetiky (CIIRC) spadajícím pod ČVUT. Technologie vyvinuté v něm se objeví v produktech společnosti.

Cílem je podpořit výzkum a vývoj průlomových technologií, které pak holding do svých produktů hodlá integrovat.

Goodbaby International nebere technologie na lehkou váhu. I proto má v nabídce nejskladnější kočárek světa nadupaný vychytávkami. Po světě má osm výzkumných a vývojových center včetně Prahy, vlastní přes 6 600 patentů a momentálně čítá přes 12 000 zaměstnanců.

Pokud myslíte, že technologie v téhle oblasti nejsou využitelné, neviděli jste na YouTube nadšení matek, které zjistily, že kočárek jde složit rychlým pohybem jednou rukou a nacpat ho do kabelky.

CIIRC je rozvíjející se výzkumný ústav, který se zaměřuje na výuku studentů a na přenos technologií do průmyslu. Zaměřuje se například na automatické řízení a optimalizace, robotiku, umělou inteligenci, počítačovou grafiku, počítačové vidění a machine learning, navrhování softwarových systémů, navrhování rozhodovacích a diagnostických systémů a jejich aplikaci v medicíně, včetně konceptů smart homes a smart cities.

 

Autor: 
Iva Brejlová
Zdroj: 
tyinternety.cz