Datum zveřejnění: 
27. 2. 2017

O víkendu 4. a 5. března 2017 proběhne již devátý ročník tradiční konference InstallFest, kterou pro odbornou veřejnost pořádají studenti Českého vysokého učení technického v Praze z klubu Silicon Hill. Letos se uskuteční na Karlově náměstí a bude větší.

Devátý ročník konference InstallFest slibuje řadu novinek. Vyrostl a nabídne více přednášek v několika sálech, workshopy, stánky a další program. Z tohoto důvodu se akce přesunula na Fakultu elektrotechnickou ČVUT na Karlově náměstí, kde organizátoři očekávají účast asi 350 návštěvníků.
Program je letos rozdělen do tří tracků, nabídne 42 přednášek a 17 workshopů. "Budeme mít hodně místa, tím pádem i mnohem více zábavy. Čekají nás kontejnery, Docker, Flatpak, programovací jazyk Rust, firewally, Ansible, Kubernetes, Python, SaltStack a mnoho dalšího," slibuje Petr Hodač, organizátor akce z Fakulty informačních technologií ČVUT.
A jací odborníci nebudou na InstallFestu chybět? Lukáš Bařinka naučí zájemce upravit Bash, Michal Kubeček provede všechny linuxovým síťováním. Petr Stehlík představí Orange Pi, Martin Semrád ukáže propojení českého internetu v NIX.CZ, Pavel Tišnovský prozradí novinky ve Vim 8, Ondřej Caletka analyzuje otrávenou DNS cache a Martin Bílý předvede FreeBSD na notebooku.

Kromě toho se návštěvníci mohou těšit na stánky se strahovskou sítí a servery, předváděčku elektronických hraček z bastlírny, místní vimpivo, nákup u LinuxMarketu a Club Mate zónu.       

Zdroj: 
parlamentnilisty.cz