Datum zveřejnění: 
19. 2. 2017

Česká vývojářská společnost Ackee se přestěhovala do nových prostor v karlínském Danube House. Během pěti let se nadšenecká firma z dejvického univerzitního inkubátoru ČVUT vypracovala mezi nejvýznamnější technologické společnosti v ČR. Slavnostního otevírání nových prostor Ackee se zúčastnila i primátorka Prahy Adriana Krnáčová.

Společnost Ackee se během necelých pěti let stala jedním z lídrů na poli vývoje mobilních aplikací. Se současným sídlem o ploše 500 m2 a 50členným týmem patří mezi největší společnosti ve svém oboru v ČR.

"Všichni jsme se znali z Fakulty informačních technologií ČVUT, kde přednáším. Josef tehdy dělal doktorát a Dominik studoval. Začínali jsme velice skromně v kanceláři o velikosti dvanáct metrů čtverečních v inkubátoru ČVUT," popisuje vznik společnosti její CEO Martin Půlpitel.

K letošnímu stěhování z Dejvic do Karlína se firma rozhodla především z kapacitních důvodů. Za své nové sídlo si společnost zvolila nejvyšší patro v karlínském Danube House. K dispozici má 500 m2 s terasou a výhled od Žižkovské věže po Pražský hrad. Exkluzivitu prostoru podtrhuje výška stropu, která dosahuje v nejvyšším bodě přes 8 metrů.

"Špičatý tvar budovy nám připomíná, co jsme pro naše klienty - technologická špička. To se nám líbilo,” dodává s úsměvem poslední ze tří zakladatelů, Dominik Veselý.
 

Autor: 
Jan P. Palička
Zdroj: 
expres.cz