Datum zveřejnění: 
31. 1. 2017

Středoškoláci si touto dobou volí svou budoucí alma mater. Stále více vysokých škol přitom nahrazuje vlastní testy Národními srovnávacími zkouškami či výběrovou státní maturitou. Mnohé fakulty nabízejí uchazečům přípravné kurzy.

Na výběr vysoké školy zbývá maturantům ještě měsíc až dva. Hraničním termínem pro podání přihlášek je u většiny fakult konec února či března. Ačkoliv dostat se na vysokou školu je dnes snazší než kdy dřív, o nejžádanější obory se stále vede tvrdý boj.

Zkoušky nanečisto i balíčky kurzů      
Přijímačky nanečisto mají k dispozici i zájemci o studium na Fakultě stavební Českého vysokého učení technického v Praze. Za 200 korun mohou v květnu absolvovat cvičnou zkoušku z matematiky. "Po skončení testu jim naši vyučující ukážou nejvhodnější postupy řešení testových úloh a zodpoví dotazy," popisuje mluvčí ČVUT Lenka Kubešová Zápotocká. Většina fakult ČVUT také pořádá přípravné kurzy k přijímačkám, nejčastěji z matematiky a fyziky, ale třeba i z kreslení. Příprava stojí většinou od několika set do několika tisíc korun a na řadu kurzů se dá ještě přihlásit.      

Autor: 
Jana Niedermeierová
Zdroj: 
iHNed.cz