Datum zveřejnění: 
27. 1. 2017

Dozvuky z nedávných olympijských her v Riu de Janeiru budou vidět i na Dnu otevřených dveří Stavení fakulty ČVUT v Praze a to v pátek 27. ledna 2017. Stavební fakultu najdete na adrese Thákurova 7 v Praha 6.

O možnosti vidět model slavného kanálu pro závody ve vodním slalomu, který byl postavený podle projektu českých odborníků ze Stavební fakulty Českého vysokého učení technického, upozornil doktorand této fakulty Jiří Procházka na veletrhu vysokých škol v Praze v Letňanech, kde byl podobný model vystavený. Jinak k vidění budou na Dnu otevřench dvěří rovněž zajímavé exponáty, moderní laboratoře a nebude chybět možnost pohovořit si se studenty a pedagogy. Fakulta stavební své dveře otevře v pátek 27. ledna na adrese Thákurova 7, Praha 6.

České vysoké učení technické však pořádá další dny otevřených dveří, na kterých uvidíte například i studenty sestavený závodní vůz formuli na elektrický pohon a jiné stroje a zařízení, která mají určité spojitosti se sportem.

Jednotlivé fakulty ČVUT přichystaly pro zájemce o studium dny otevřených dveří. Během prezentace jednotlivých fakult se zájemci o studium dozvědí vše potřebné o studijních programech, náležitostech přihlášky, přijímacím řízení a získají mnoho dalších užitečných informací.

Na Fakultě strojní se uskuteční Dny otevřených dveří ve středu 1. února na pracovišti v Dejvicích a ve čtvrtek 2. února na Karlově náměstí.       

Den otevřených dveří na Fakultě jaderné a fyzikálně inženýrské se bude konat ve středu 1. února 2017. Hlavní program je na Břehové 7, Praha 1, kde budou přichystány interaktivní expozice. Kromě toho je možné zamířit i do laboratoří v Trojanově 13, Praha 2 nebo V Holešovičkách 2 na Praze 8. Ve středu 1. února se také otevře pro zájemce o studium detašované pracoviště fakulty v Děčíně (Pohraniční 1, Děčín).

Fakulta informačních technologií se představí v Nové budově ČVUT, Thákurova 9, Praha 6 na Dni otevřených dveří v pátek 3. února.

Své budovy v Horské 3, Praha 2 a Konviktské 20 na Praze 1 otevře Fakulta dopravní v pátek 10. února. Fakultní pracoviště v Děčíně pak bude možné navštívit 1. února.

Na pátek 17. února 2017 má připravený Den otevřených dveří také Fakulta biomedicínského inženýrství. Ta sídlí na adrese nám. Sítná 3105, Kladno.      

Autor: 
Petr Skála
Zdroj: 
sportovnilisty.cz