Datum zveřejnění: 
25. 1. 2017

Celkem 28 účastníků přednášek v rámci Univerzity třetího věku dnes ve Vládním salonku na pražském hlavním nádraží obdrželo certifikát o absolvování kurzu „Železniční doprava“.

Ten zajistila ČVUT v Praze Fakulta dopravní ve spolupráci s Českými drahami a za finanční podpory Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy. Kurz probíhal od října 2016 do poloviny ledna 2017 a absolventi díky němu pronikli do složitého a komplexního systému železniční dopravy. I když byl kurz zaměřen na železniční laiky, zúčastnilo se ho také několik bývalých pracovníků dráhy, kteří se chtěli dozvědět něco z oblastí železnice, jimiž se sami nezabývali.

V rámci exkurzí navštívili účastníci kurzu dvě pracoviště, na kterých se seznámili s řízením modelové i skutečné železnice. „Prvním z nich byl Dopravní sál Fakulty dopravní v Praze na Albertově s velkým modelovým kolejištěm, které je řízeno několika typy zabezpečovacího zařízení,“ popisuje garant kurzu a současně akademický pracovník Ústavu logistiky a managementu dopravy Fakulty dopravní na ČVUT Lukáš Týfa.

Na zdárném průběhu kurzu se podílely dva ústavy dopravní fakulty ČVUT – Ústav dopravních systémů a Ústav logistiky a managementu dopravy.

 

Zdroj: 
parlamentnilisty.cz