Datum zveřejnění: 
20. 1. 2017

Leden je na většině pražských vysokých škol ve znamení dnů otevřených dveří. Co nového nabízí.
Simulované soudní jednání, umělý pacient či virtuální realita. Pražské vysoké školy si na tradiční dny otevřených dveří připravily zajímavý program, předhání se tak v lákavější nabídce. Do konce února totiž můžou letošní maturanti posílat přihlášky ke studiu. Boj o dostatečné počty studentů začíná.

ČVUT ukáže moderní technologie

Zejména na inovativní techniku zve uchazeče České vysoké učení technické. Každá ze sedmi fakult si připravila speciální program. Fakulta biomedicínského inženýrství představí simulované pracoviště jednotky intenzivní péče s umělým pacientem. Návštěvníci si také budou moci vyzkoušet navigační pomůcku pro nevidomé. Fakulta elektrotechnická zase láká na robotiku, virtuální realitu či světelný design. Nově také fakulta otevírá magisterský obor Letectví a kosmonautika.

Se začátkem února pořádá akci pro uchazeče například i mladá Fakulta informačních technologií. "Důraz klademe kromě jiného na informace o možnostech uplatnění, které na akci prezentuje především náš Portál spolupráce s průmyslem," vysvětlila Veronika Dvořáková z fakulty.      

Dny otevřených dveří


20. ledna
České vysoké učení technické, Fakulta elektrotechnická

1. února
České vysoké učení technické, Fakulta jaderná a fyzikálně inženýrská      
      

Autor: 
Jana Kašparová
Zdroj: 
prazsky.denik.cz