Datum zveřejnění: 
19. 12. 2016

S poměrně velkými komplikacemi musí od ledna počítat nejen řidiči, kteří Děčínem budou projíždět, ale i ti, kteří míří do jeho levobřežního centra. Kvůli objízdným trasám z něj totiž zmizí několik desítek parkovacích míst.      
Velké dopravní problémy dopadnou na Děčín pravděpodobně na začátku ledna. Na 7. ledna je totiž naplánována uzavírka podjezdu na Pětimostí, která by měla trvat nejméně rok. Magistrát s dopravními odborníky proto stanovil nejvhodnější objízdné trasy především pro tranzitní dopravu. Pětimostím totiž vede silnice první třídy číslo 13, která vede od Liberce na Teplice, a především k dálnici D8.
"Kritickým místem bude okružní křižovatka na ulicích Čsl. mládeže a Labské nábřeží, kudy mohou ve špičce projet až tři tisíce aut za hodinu," říká Milan Koukol z Dopravní fakulty ČVUT, která na řešení s magistrátem spolupracovala.
Právě v tomto místě se totiž budou střetávat všechny objízdné trasy. Tedy ta od Nového mostu s velkou kruhovou objížďkou vedoucí úzkými ulicemi středem Podmokel.      

Autor: 
Alexandr Vanžura
Zdroj: 
decinsky.denik.cz