Datum zveřejnění: 
15. 12. 2016

V úterý 13. prosince se na Vítězném náměstí v pražských Dejvicích veřejnosti představil řídicí systém pro vývoj interaktivních aplikací využívajících světelnou instalaci Linky na fasádě budovy Fakulty elektrotechnické ČVUT.

V roce 2015 Fakulta elektrotechnická ČVUT zrealizovala projekt instalace světelné fasády podle návrhu Josefa Šafaříka a Mariana Karla z Fakulty architektury ČVUT. Následně vznikly základní programové nástroje pro ovládání světelné fasády a během letošního podzimu se do projektu zapojili další studenti z Fakulty informačních technologií i průmyslového designu na Fakultě architektury ČVUT. Výsledkem je sada programových komponent, které umožňují vývoj aplikací v podobě her, vizualizací nebo abstraktních uměleckých kreací.

Projekt Linky není určen jen vývojářům, ale i umělcům. Cílem je vytvoření komunikačního kanálu pro studenty, univerzitu i veřejný prostor. Studenti ČVUT i dalších škol zde mají možnost vyvíjet další aplikace a kreativně uchopit možnosti světelné fasády.

 

 

Zdroj: 
itbiz.cz