Datum zveřejnění: 
14. 12. 2016

Fakulta informačních technologií Českého vysokého učení technického v Praze pořádá dne 16. prosince 2016 od 9.00 do 15.00 hodin Den otevřených dveří pro uchazeče o studium i ostatní zájemce o dění na fakultě.

Hlavní program bude probíhat v Nové budově ČVUT na adrese Thákurova 9, Praha 6 – Dejvice. Přednášky o bakalářském studiu se uskuteční od 9.00 a od 11.30 hodin v Ballingově sále v Národní technické knihovně na adrese Technická 6/2710, Praha 6 – Dejvice.

V rámci dne otevřených dveří nahlédnou zájemci o studium do zákulisí prestižní a moderní fakulty zaměřené na informační technologie. Studenti a vyučující seznámí návštěvníky s průběhem studia a se životem na fakultě i mimo ni. Představí se i jednotlivé studijní obory formou interaktivních ukázek zpracovávaných témat, mezi která patří komunikace s humanoidním robotem či chatbootem, vizualizace na obrazovce s uhlopříčkou 6 m a rozlišením 8K+ nebo programování čipových karet. Jednotlivé obory zpřístupní také své špičkové laboratoře a pro aktivní účastníky jsou připraveny věcné ceny.

Během přednášky o bakalářské studium budou prezentovány požadavky k přijímacím zkouškám, přiblížena náplň jednotlivých oborů i možnost zahraničního studia či sportovního vyžití. U vstupu do Nové budovy ČVUT najdou zájemci infostánek, na kterém si mohou vyzvednout tištěný program, dozvědět se základní informace o fakultě a nechat si poradit, kudy kam. V hlavním atriu pak budou připraveny stánky s detailními informacemi o studiu prezentované jednotlivými zástupci oborů. Dále zde návštěvníci najdou stánek SCIO, studentského kolejního klubu Silicon Hill nebo fakultního portálu Spolupráce s průmyslem, který studentům zajišťuje praxi při studiu. V přízemí Nové budovy ČVUT tak bude připravena pestrá ochutnávka pro ty, kteří se potřebují s informacemi seznámit na jednom místě během krátké doby. Mezi zajímavosti doprovodného programu patří Retroherna, kde si každý může zahrát klasiky všech klasik na tom nejméně moderním hardware, který sice neoplývá výkonem, ale obsahuje duši.      

Zdroj: 
chip.cz