Datum zveřejnění: 
14. 12. 2016

Stavba Vilsnické spojky financovaná a realizovaná Ředitelstvím silnic a dálnic pokročila. Nyní je nutné uzavřít Pětimostí. "Tato stavba významně ovlivní život ve městě. Pohyb auty bude problematický prakticky po celou dobu stavby. Je bohužel nutné si přiznat, že to bude opravdu velmi náročné a stresující," řekla Marie Blažková, primátorka města. Děčín, přestože není investorem stavby, hledal nejlepší způsob řešení dopravy.

"Dlouhodobě se na tuto situaci připravujeme. Úzce spolupracujeme s Fakultou dopravní ČVUT , dopravní policií, složkami IZS, investorem a technicko dopravním dozorem stavby. Díky monitorování dopravy mohli odborníci z fakulty vytvořit modelové situace po uzavření Pětimostí," doplnila Marie Blažková.
"Hledali jsme pomocí nejmodernějších technologií nejlepší způsob organizace dopravy. To znamená, že jsme navrhli úpravu provozu a následně nasimulovali provoz v jednotlivých časových úsecích. Model ukázal problematická místa a ta jsme dále řešili," řekl Ondřej Smíšek, vedoucí Fakulty dopravní, pracoviště Děčín.
Stavba Vilsnické spojky natolik ovlivní život ve městě, že jsme se rozhodli připravit rozsáhlou prezentaci dopravních změn a zveřejnit výstupy zpracované Fakultou dopravní ČVUT Praha, pracoviště Děčín, která vzešla z mnoha pracovních schůzek všech odborníků.

Zdroj: 
parlamentnilisty.cz