Datum zveřejnění: 
12. 12. 2016

Ve dnech 19.–21. října proběhla v Praze-Letňanech výstava vojenských a bezpečnostních technologií, která se koná s dvouletou periodicitou; dřív nesla jméno Future Soldier. Letos byla výstava pojata jako jedna ze součástí mezinárodní konference Future Forces Forum. Té se zúčastnilo přes 200 českých i zahraničních firem a na 1 200 oficiálních delegátů a armádních odborníků ze šedesáti zemí.       
ČVUT představila zajímavé projekty, které vznikají na akademické půdě ve spolupráci s armádou. Patří k nim i projekt ultralehkého dvoumístného letadla od firmy Jihlavan Airplanes. Ačkoliv se nejedná výslovně o výstavu zbrojní techniky, nechybělo ani několik výrobců a dodavatelů palných zbraní. K vidění tak byly také zbraně od českých výrobců ČZ/LUVO ze Strakonic a Proarms Armory.
Je ale třeba konstatovat, že výstava by byla poloviční, nebýt rozsáhlých expozic Armády ČR a Policie ČR. I z hlediska policie má nepochybně svůj význam – demonstrovat před veřejností, a to i odbornou ze zahraničí, že Policie České republiky je moderní sbor, který zaručuje bezpečnost země a stále se vyvíjí.       
 

Zdroj: 
Policista