Datum zveřejnění: 
5. 12. 2016

V úterý dne 29. listopadu 2016 se v reprezentativních prostorách České spořitelny v Rytířské ul. č. 29 v Praze uskutečnila jedinečná soutěž univerzitních projektů nazvaná United Incubators Contest, kterou společně uspořádaly podnikatelské inkubátory ČVUT InQbay, Point One ČZU a xPORT VŠE. Hlavním partnerem akce byla Česká spořitelna.

Šest vybraných univerzitních týmů po dvou z každé univerzity představilo své podnikatelské nápady. Odborná porota i diváci společně vybírali ten nejlepší. Představily se projekty inkubátoru ČVUT InQbay Mob-Bars a Damgaard Technologies.
V průběhu slavnostního večera byla hostům představena inciativa United Incubators, která vznikla s cílem většího propojení a spolupráce mezi univerzitami v oblasti podpory mladých talentů a podnikání obecně. "Chceme studenty pražských univerzit nejen připravit na praktický život, ale především poskytnout podporu týmům i jednotlivcům, kteří mají podnikatelského ducha a ambice realizovat vlastní projekty. Prostřednictvím univerzitních inkubátorů pomáháme budoucím podnikatelům a nadějným inovátorům v začátcích jejich podnikání. Vznik společné iniciativy na podporu podnikání United Incubators je proto logickým krokem, jehož cílem je podpora vzdělání a kultivace prostředí na podporu slibných podnikatelských projektů a začínajících firem vzniklých v akademickém prostředí," říká manažerka ČZU Point One Gabriela Koláčková.

 

Zdroj: 
parlamentnilisty.cz