Datum zveřejnění: 
5. 12. 2016

Pokud budete v úterý 13. prosince v půl páté odpoledne procházet Dejvicemi kolem budovy fakulty elektrotechnické (FEL) spadající pod ČVUT, uvidíte interaktivní program s názvem Creative Colours of FEL. Ten zajistí světelná fasáda Linky, instalovaná na budově Fakulty elektrotechnické ČVUT.
Linky se poprvé rozsvítily v únoru tohoto roku a zatím sloužily převážně jako estetický prvek oživující fasádu budovy fakulty elektrotechnické. "Přestože se světelné kompozice střídají a je možné vytvářet barevné a rytmické varianty, jako třeba světelnou vlajku na 17. listopadu, ambice projektu jsou od počátku vyšší. Jednou ze základních myšlenek je interaktivita, kdy se do hry se světly může zapojit v podstatě každý," klade si za cíl tvůrčí tým projektu Linky.
Ten je složený ze studentů a pedagogů z Institutu intermédií Fakulty elektrotechnické, Fakulty architektury a Fakulty informačních technologií ČVUT v Praze. Připravil také základní software a první dvě aplikace pro veřejnost. Informace o aplikacích budou několik dní před samotným spuštěním k dispozici na webu projektu linky. fel.cvut.cz a v úterý 13. prosince si je budou moci zájemci vyzkoušet přímo u Linek s odborným týmem. Slavnostní předvedení bude uvedeno novým světelným představením s hudebním doprovodem. "Po 13. prosinci bude možné kontaktovat vývojářský tým a získat informace, jak se zapojit do vývoje vlastní aplikace. Fakulta elektrotechnická doufá, že se najdou další studenti ČVUT, studenti středních škol anebo výtvarníci, kteří se přidají a pro Linky budou vytvářet svůj vlastní obsah," doufají autoři ojedinělého projektu.       
 

Zdroj: 
Metro