Datum zveřejnění: 
2. 12. 2016

Ve dnech 5. až 8. prosince se v prostorách pražské Vily Lanna (V sadech 1, Praha 6) uskuteční vědecká konference a workshop AXRO 2016. Akce, která se koná pod záštitou rektora ČVUT prof. Petra Konvalinky, je zaměřená zejména na představení novinek v oblasti kosmického výzkumu v oboru rentgenového záření.

Vědci a doktorandi z Fakulty elektrotechnické ČVUT v Praze budou prezentovat výsledky česko-bavorského projektu JEUMICO, a výsledky vývoje, vědeckého zdůvodnění a testů unikátní rentgenové optiky račí oko, která se uplatní například na české minidružici VZLUSAT a na raketovém experimentu NASA.

Zástupce Fakulty elektrotechnické ČVUT v Praze a hlavní organizátor akce doc. René Hudec o konferenci říká: „Jsem rád, že se nám opět, a to již podeváté, podařilo pozvat do Prahy přední vědecké kapacity z oboru vesmírného výzkumu rentgenovými dalekohledy. Velice se těším, až je, spolu s kolegy z dalších českých výzkumných pracovišť, seznámíme s našimi výsledky. Těší mě také aktivní účast našich doktorandů, kteří se zapojili do přípravy akce a rovněž přihlásili několik příspěvků.“

Zdroj: 
corporateict.cz