Datum zveřejnění: 
2. 12. 2016

V sobotu 26. listopadu 2016 v době od 9.00 do 13.00 se uskutečnila na Střední průmyslové škole stavební a Obchodní akademii v Kadani další část oslav 65. výročí založení stavební průmyslovky. Výročí školy, která patří mezi partnerské univerzitní střední školy ČVUT, proběhlo ve znamení dne otevřených dveří. Byly zde vystaveny práce současných i bývalých žáků školy, dochovaná maturitní tabla i fotografie z historie školy. Součástí oslav bylo i připomenutí Dne stavitelství a architektury, který je tradičně pořádán ve spolupráci s ČKAIT.
Zakladatelé "Ceny absolventů" reprezentoval rektor ČVUT Profesor Ing. Petr Konvalinka, CSc. a Ing. Miroslav Gabriel (oba absolventi SPŠS Kadaň) předali ocenění nejlepším studentům stavebních oborů za uplynulý školní rok.
Oceněni byli žáci 4. ročníku oboru stavebnictví Josef Hajm, Lenka Adamová a Hai Binh Nguyenová. Potěšitelná byla vysoká účast nejen a bývalých studentů a současných a bývalých pedagogů, provozních zaměstnanců, ale i případných zájemců o studium a především zástupců významných firem z oblasti stavebnictví, kteří projevili zájem o rozšíření spolupráce se školou.
Zúčastnění hosté měli shodou okolností možnost po ukončení návštěvy školy, navštívit i slavnostní zahájení Adventu na historickém kadaňském náměstí.      

Zdroj: 
Chomutovský deník