Datum zveřejnění: 
25. 11. 2016

MOBILNÍ TELEFONY UŽ DÁVNO NESLOUŽÍ POUZE K VOLÁNÍ A PSANÍ ZPRÁV. UMĚJÍ TOHO MNOHEM VÍCE, NAPŘÍKLAD POHLÍDAT I NAŠE ZDRAVÍ.

Všemožné moderní technologie jsou nedílnou součástí našich životů, ať se nám to líbí nebo ne. Pokud se jimi nenecháme zcela ovládat a dokážeme mobilní telefony odložit a vypnout, od počítačů a tabletů včas odejít a neprosedět u nich celé dny a noci, pak nám mohou dobře sloužit. Minimálně jako zdroje informací a pomocníci při ochraně, popřípadě dokonce záchraně života. Nabízíme vám přehled některých aplikací, které jsou v češtině a můžete si je stáhnout zdarma jak pro operační systém Android, tak i OS.       

DIABETES EDUKATIVNĚ A ZÁBAVNĚ

Aplikace MOBIAB, která je zároveň hrou, vznikla díky diplomové práci Veroniky Černohorské pod vedením Daniela Nováka na katedře kybernetiky Elektrotechnické fakulty Českého vysokého učení technického v Praze. Kromě toho, že je zábavná, protože využívá virtuální reality – uživatele interaktivně provázejí tak zvané avatary – je i velmi přínosná a užitečná.
Nabízí možnost komunikace s lékařem, kompenzaci, tedy vyrovnávání diabetu, počítá kalorický příjem a výdej, a tudíž také podporuje zdravý životní styl. Dále si v ní můžete nastavit i upomínky na užívání léků či měření glykémie. V aplikaci-hře můžete sbírat body, které následně přes e-shop vyměníte například za glykemické proužky, hudbu nebo počítačové hry.
Navíc se můžete aktivně účastnit vylepšování aplikace.      
 

Autor: 
Anna Němcová
Zdroj: 
Zdraví