Datum zveřejnění: 
9. 11. 2016

Hlavním bodem celého týdne bude celodenní summit Týdne podnikání, který se uskuteční 15. listopadu v Praze od 10.00 až do pozdních 22.00 hodin ve Slovanském domě v Praze. Zahájí jej velvyslanec USA Andrew Schapiro, velvyslankyně Velké Británie Jan Thompson a rektor ČVUT v Praze Petr Konvalinka.

V rámci veletrhu se bude také prezentovat podnikatelský inkubátor ČVUT InQbay, který nabízí své služby v oblasti podnikatelských aktivit studentům, vývojářům a výzkumníkům s podnikatelským duchem, ambicemi a odhodláním realizovat své sny a inovativní projekty.

Dále pak odborníci na transfer technologií z Odboru pro řízení projektů a transfer technologií ČVUT budou na místě připraveni vysvětlit zájemcům principy ochrany duševního vlastnictví (patenty, užitné vzory, průmyslové vzory, ochranné známky) a nabídnout své služby od první konzultace přes podání přihlášky až po přidělení patentové či jiné ochranné listiny.      
"Chceme naše studenty vychovávat nejen k tomu, aby se stali dobrými zaměstnanci českých a mezinárodních firem, ale rádi bychom v nich vzbudili podnikatelského ducha. Prostřednictvím inkubátoru ČVUT podporujeme budoucí podnikatele a inovátory. Partnerství Týdne podnikání 2016 je proto dalším logickým krokem," řekl rektor ČVUT v Praze Petr Konvalinka.      
 

Zdroj: 
parlamentnilisty.cz