Datum zveřejnění: 
7. 10. 2016

Druhým rokem se na brněnském výstavišti mluvilo o Průmyslu 4.0. Podle manažera českého Siemensu Wolfganga Weisslera na tom Česko v připravenosti není zle. Zároveň ale stále hrozí, že velká část podniků kvůli odporu k modernizaci svých provozů ztratí konkurenceschopnost se západní Evropou, řekl v rozhovoru pro iDNES.cz.
Co se od loňského veletrhu, na kterém začali o nutnosti Průmyslu 4.0 mluvit kapitáni průmyslu i představitelé vlády, z vašeho pohledu událo?
Za Siemens bych vybral čtyři aspekty. Zaprvé jsme spolupracovali na strategickém dokumentu, který byl schválen v srpnu. Zadruhé: Podporujeme profesora Maříka a ČVUT v budování testovací laboratoře, která má sloužit i k tomu, aby si firmy vyzkoušely jednotlivá řešení, když se rozhodují o investici do nich. Zatřetí: Samozřejmě podporujeme naše zákazníky. Jak z našeho pohledu, tak podle jejich přání se jim snažíme doporučit nejlepší vhodná řešení přímo pro ně. A konečně začtvrté: Čím dál víc digitalizujeme našich sedm továren v Česku. To samo je pro nás jakýmsi cvičištěm, kde si vyzkoušíme, jak v Česku implementovat Průmysl 4.0.

Zdroj: 
zpravy.iDNES.cz