Datum zveřejnění: 
27. 9. 2016

Návrh nové podoby části pražského Smíchova představili v úterý veřejnosti zástupci pátého městského obvodu společně se zástupci developera projektu Sekyra Group a architektů, kteří se na jeho vytváření podílejí. Projekt nese název Smíchov City a týká se prostoru, který mezi sebou svírají ulice Nádražní a Radlická a jenž se táhne od Smíchovského nádraží až k Ženským domovům

"Developer chtěl vytvořit město, ne sídliště. Dříve město vytyčilo ulice a pak prodalo parcely. To se ale dnes nedělá, takže se to developer snažil nějak imitovat," vysvětlil novinářům základní přístup pro vytváření návrhu architekt prof. Ladislav Lábus, děkan Fakulty architektury ČVUT a zároveň šéf jednoho z ateliérů, které se na projektu podílejí.       

Model projektu je k vidění v Mánesu

Unikátní model projektu, zhotovený v měřítku 1 : 100, mají možnost si prohlédnout návštěvníci výstavy Organické město až do 9. října v pražském Mánesu. Jeho autory jsou studenti FA ČVUT. Připravovaná podoba nově vznikající městské části se od chvíle, kdy studenti začali na modelu pracovat, v některých aspektech pozměnila, přesto stále nabízí dobrou představu o tom, jak má prostor mezi Smíchovským nádražím a Ženskými domovy v budoucnu vypadat.       
 

Zdroj: 
novinky.cz