Datum zveřejnění: 
25. 9. 2016

Výročí svého založení oslavila ve středu 21. září za účasti hejtmana Ústeckého kraje Oldřicha Bubeníčka a člena krajské rady pro oblast bezpečnosti a sociálních věcí Martina Kliky Střední průmyslová škola stavební a Obchodní akademie v Kadani.

Přesně před 65 lety začala nově založená průmyslovka, která je příspěvkovou organizací Ústeckého kraje, vychovávat první studenty se stavebním zaměřením.

Významnou oslavou významné školy označil jubileum ve svých slovech hejtman Oldřich Bubeníček.

"Troufám si říct, že kadaňská průmyslovka je nejvýznamnější a nejlepší technická škola, kterou v našem kraji máme," dodal při shromáždění na blízkém Studentském náměstí s tím, že jeho slova potvrzuje sám bývalý absolvent a nynější rektor Českého vysokého učení technického v Praze Petr Konvalinka.

"Absolventy kadaňské průmyslovky označil za jedny z nejlepších studentů ČVUT," upřesnil Oldřich Bubeníček. Jak dodal, určitě není nutno nikoho přesvědčovat o důležitosti technického vzdělání. Na závěr svého vystoupení pronesl přání, aby se vystudovaní odborníci vraceli zpět do svého rodného kraje a pomáhali tak v jeho dalším rozvoji.       
 

Zdroj: 
usteckenovinky.cz