Datum zveřejnění: 
22. 9. 2016

Střední průmyslová škola stavební a Obchodní akademie v Kadani zažily ve středu 21. září velký den. Prestižní škola Ústeckého kraje, která sklízí ocenění doma i v zahraničí, je tady totiž už 65 let. A konaly se oslavy.

Součástí oslav byl průvod studentů městem a také shromáždění na zcela novém Studentském náměstí. To vyrostlo mimochodem podle návrhu mladého absolventa školy Davida Šmída. Školu pochválil ve své zdravici i rektor ČVUT, taktéž bývalý student. „To je myslím největší ocenění, které se může této škole a jejím studentům dostat, když je pochválí rektor nejvýznamnější české technické univerzity," uvedl hejtman Ústeckého kraje Oldřich Bubeníček, který se zúčastnil slavnostního dne. Zároveň vyvrátil zvěsti, že by se jednalo o slučování této školy s nějakou další, nebo dokonce o jejím rušení. „Je to nesmysl, potřebujeme technicky vzdělané lidi," uklidnil Oldřich Bubeníček.

„Rád bych vzkázal budoucím zájemcům o studium nebo těm, kteří se rozhodují, co budou dál v životě dělat, aby se nezapomněli zamyslet nad tím, co jim může dát stavebnictví," říká ředitel školy Zdeněk Hrdina. „Je to krásný obor, kdy po vás vždycky něco zůstane," uzavřel.

 

Autor: 
Oldřich Hájek
Zdroj: 
e-chomutovsko.cz