Datum zveřejnění: 
9. 8. 2016

Fakulta strojní ČVUT v Praze stále přijímá studenty ke studiu ve všech oborech. Zcela nově je přitom otevřeno studium navazujícího magisterského oboru Průmysl 4.0, který odráží realitu probíhající čtvrté průmyslové revoluce. Jeho atraktivitu dokumentuje skutečnost, že Škoda Auto zvažuje poskytnutí stipendia na 2 roky pro 5 studentů tohoto nového oboru.

Druhý navazující magisterský obor Letectví a kosmonautika mohl v minulosti i přes svoji přitažlivost vzbuzovat v zájemcích pochyby, zda v něm najdou uplatnění. Vzhledem k nedávné dohodě mezi GE Aviation CZ a českým státem o vytvoření vývojového centra a stavbě nového závodu na výrobu turbovrtulových motorů v ČR však nyní mají jeho absolventi zajímavé perspektivní zaměstnání jisté.

Fakulta strojní ČVUT v Praze však nabízí i řadu dalších zajímavých oborů, mimo jiné také bakalářské studium jako začátek cesty k zajímavým magisterským oborům. Děkan fakulty prof. Ing. Michael Valášek, DrSc. v té souvislosti upozorňuje: "O absolventy všech oborů na obou úrovních je přitom na pracovním trhu mimořádně velký zájem. Přihlásit se ke studiu je možné elektronicky do 16. 9. 2016."

http://www.parlamentnilisty.cz/article.aspx?rubrika=1423&clanek=448364

Zdroj: 
parlamentnilisty.cz