Datum zveřejnění: 
25. 7. 2016

Ministr průmyslu a obchodu Jan Mládek si v rozhovoru pro server iHned.cz posteskl, že je Andrej Babiš lepší v jednání s médii. Umí, jak se říká, slíznout smetanu u projektů, na nichž se nepodílel jen sám. Všechna jednání s Babišem prý bývají velmi vysilující, ale čas od času prý také vedou k nějakému výsledku. Na jednáních je prý dobře vidět, že Babiš hodlá být příštím premiérem a jde si za tím.      

Mládek má na stole ještě investiční smlouvu s americkým GE Aviation, které chce v Česku postavit továrnu na letecké motory za bezmála 10 miliard korun. I v tomto projektu se angažuje ministr financí Babiš a Mládek oznamuje, že tady se jejich dohoda rodí jen velmi obtížně.

Tento kontrakt není bez rizik. Může se stát, že se firmě nepodaří dokončit ve spolupráci s ČVUT vývoj svého nového motoru, což může vést k tomu, že předpokládaná investice bude mnohem menší. Jenže tak už to chodí, žádný obchod nebývá bez rizika, pokud nestojíte jen o vystavění montoven. A to by nová továrna GE Aviation rozhodně nebyla. Jenže výzkum a vývoj se někdy nezdaří. To se stává.      

Zdroj: 
parlamentnilisty.cz