Datum zveřejnění: 
18. 7. 2016

Společnost SKF i v letošním roce navázala na úspěšnou spolupráci s týmem jediné české elektrické studentské formule eForce FEE Prague Formula Českého vysokého učení technického v Praze. Na cestě za úspěchy doprovází SKF tuto studentskou formuli už šestou sezónu v podobě poskytování produktů SKF souvisejících s vývojem a výrobou monopostu.

Monopost eForce FEE Prague Formula vyvíjejí studenti silnoproudého studijního programu Elektronika, energetika a management Fakulty elektrotechnické ČVUT za spolupráce studentů Fakulty strojní ČVUT.Společnost SKF sponzoruje tým eForce FEE Prague Formula ložisky, nářadím,  přístroji a dalšími produkty SKF a přispívá tak k vysoké konkurenceschopnosti tohoto projektu.

Tým eForce si jako poslední úspěch zapsal vítězství v americkém Lincolnu, kde získal první místo. Závody se konaly 15.-18. 6. 2016 a jeden z hlavních pilotů o americké trati řekl: „Americký styl trati je velmi odlišný od toho evropského, na který jsme připraveni. Trať v Lincolnu byla mnohem rychlejší a její šíře umožňovala i volbu odlišné stopy průjezdu zatáčkou.“

Tato soutěž zahrnuje jak statické disciplíny jako prezentování designu formule a představení business plánu před porotou, tak samotné závody. Ty se skládají z akcelerační disciplíny na 75 metrů (formule eForce dosáhla času 4,09 sekundy), skid-pad (jízda v osmičce), kvalifikační autocross a vytrvalostní disciplínu endurance na 22 kilometrů.

Zdroj: 
motofocus.cz