Datum zveřejnění: 
30. 6. 2016

V Buštěhradu vznikne nový Vědeckotechnický park o rozloze téměř 18 tisíc metrů čtverečních. Projekt připravuje developerská společnost Trigema, která se podílela i na výstavbě Parků vědy v Roztokách u Prahy.

Park se dvěma čtyřpodlažními budovami bude napojen na Třineckou ulici. Kromě laboratoří a kanceláří nabídne podnikatelské inkubátory, střešní terasy se zelení, konferenční sál nebo experimentální plochy pro speciální projekty.

"Vědeckotechnický park Buštěhrad se zařadí mezi přední evropská centra vědy, výzkumu a vývoje," věří předseda představenstva a generální ředitel koncernu Trigema Marcel Soural.

Park by měl být především zaměřen na činnosti z oblasti lehkého průmyslu, tedy například vývoj a výrobu moderních stavebních materiálů a postupů, softwarový a hardwarový vývoj nebo vývoj a testování energeticky efektivních pohonných jednotek.

V jeho blízkosti se nachází areál UCEEB (Univerzitní centrum energeticky efektivních budov), který vznikl před dvěma lety za necelých 300 milionů korun jako samostatný vysokoškolský ústav pražské ČVUT.

"Díky své poloze, sousedství s areálem UCEEB a vlastnímu vybavení nové centrum vědy a techniky přitáhne zájem domácích i zahraničních firem a dalších subjektů. Již nyní předběžně jednáme s několika případnými zájemci," dodal Soural.       
 

Zdroj: 
praha.iDNES.cz