Datum zveřejnění: 
24. 6. 2016

Spor o pokračování fungování IS VaVaI, který si objednala Vláda ČR v roce 2012 a v posledních letech jej dozorovali podřízení místopředsedy vlády pro vědu, výzkum a inovace Pavla Bělobrádka, budou na nejbližším zasedání řešit všichni ministři Sobotkovy vlády. Podle zjištění Ekonomického deníku jsou ve hře desítky milionů korun za "údržbu" systému. Podle stávajících smluv, jejichž platnost vypršela na konci května tohoto roku vláda zaplatila za vývoj systému 30,6 milionů korun a za údržbu dalších 29. Ty už byly určeny jen ČVUT.      
Konsorciem a tedy i zhotovitelem je ČVUT a společnost InfoScience Praha s.r.o. "V rámci smlouvy Úřad vlády České republiky získal výhradní licenci k provozování systému IS VaVaI, a to po neomezenou dobu.

Tiskové oddělení ČVUT sdělilo, že data úřadu poskytlo ihned po skončení smlouvy, tedy 1. června. "Na všechno máme samozřejmě doklady," dodal Marek Kalika z tiskového oddělení ČVUT, tedy lídra konsorcia.      
Podle posledních kroků se však zdá, že ČVUT o tento lukrativní byznys přijde a o systém se budou starat administrátoři se Strakovy akademie.      
 

Zdroj: 
ekonomicky-denik.cz