Datum zveřejnění: 
24. 5. 2016

Student Fakulty elektrotechnické Českého vysokého učení technického v Praze Peter Chalupianský spojil studijní pobyt na korejské univerzitě s charitou. Ve spolupráci s Kontem BARIÉRY ještě před odjezdem vymyslel a zrealizoval projekt "Kde je Péťa?", díky němuž posílá speciální pohlednice přes svůj blog. Výtěžek z jejich koupě podporuje handicapované děti. ČTK o tom informovala mluvčí fakulty Libuše Petržílková.

Pětadvacetiletý student elektrotechniky, energetiky a managementu na největší státní univerzitě v Koreji, Kjongsangské národní univerzitě v Tegu, od února pracuje na diplomové práci. Koupí speciální pohlednice, kterou jim student pošle přímo z Koreje, mohou lidé přispět dobročinné účely. Nyní se vybírá na zesilovač ke sluchadlům pro sedmiletého Honzíka, který se narodil předčasně a má sluchovou vadu. Tuto pomůcku tento chlapec potřebuje k pobytu v běžné škole, kde se vzdělává.

Chalupianský také na svém blogu vypráví zážitky z pobytu v Koreji a cestování po dalších zemích. Aktuálně je na výletě do Japonska, odkud také posílá speciální edici pohlednic. Obdobně dříve posílal pohlednice z Filipín.

Za dva měsíce se jeho projekt shromáždil peníze na chodítko a vozík pro dvě handicapované dívky. "Myslím, že je důležité spojovat běžné věci i s něčím pěkným. A když jsem se před rokem dozvěděl, že pojedu do Jižní Koreje, tak jsem věděl, že chci pomáhat a podpořit handicapované děti, které nemají stejné štěstí v životě a nemohou studovat a cestovat jako já," uvedl Chalupianský.

Zdroj: 
ČTK