Datum zveřejnění: 
4. 5. 2016

SPOLUPRÁCE S ČVUT

Firma Struers si vědeckotechnické centrum koncernu Trigema nevybrala pouze z výše uvedených důvodů. Centrum sídlí v místě, na něž jsou její zákazníci zvyklí, po dohodě s ČVUT tu může navíc využívat i konferenční prostory. Do budoucna chce s vysokou školou spolupráci ještě rozšířit. Společnost v Roztokách zatím obsazuje plochu o velikosti zhruba 120 m2. Firma vyvíjí řezné výrobky pro celou řadu průmyslových odvětví, jako je např. letectví a astronautika, elektronika, automobilový průmysl nebo slévárenství.

Kontakt a případná spolupráce s Českým vysokým učením technickým je dalším benefitem, jenž areály Trigemy nabízejí. S Fakultou strojní ČVUT reprezentovanou Centrem vozidel udržitelné mobility (CVUM) začal koncern spolupracovat již od prvopočátků. "Najít vhodné zázemí s dostatečným technologickým zázemím pro vědeckotechnickou činnost v našem oboru není snadné.

Naštěstí nám spolupráce se společností Trigema již ve fázi výstavby parku pomohla vytvořit prostor, ve kterém se můžeme naplno věnovat své práci, zatímco se zaměstnanci Vědeckotechnického parku v Roztokách starají o každodenní provoz," řekl Bohumil Mareš, výkonný ředitel centra.
 

Autor: 
Radek Polák
Zdroj: 
Development News