Datum zveřejnění: 
3. 5. 2016

Ve dnech 19. až 22. dubna proběhl Týden otevřených dveří společnosti SKF u jednoho z jejích autorizovaných distributorů, společnosti Mateza v Brně. Každý den seznamovali odborníci SKF návštěvníky s technologiemi v oblasti ložisek, lineárních systémů, těsnění či zemědělské mechanizace. Akci zahájili studenti z ČVUT a VUT Brno, kteří představili vozy, se kterými uspěli na mezinárodní konstrukční soutěži.

Každý den Týdne otevřených dveří byly pro návštěvníky připraveny nejen ukázky postupů, nářadí a přístrojů pro montáž, demontáž a základní diagnostiku, ale také krátké přednášky o tom, jak předejít nákupu padělků ložisek. Protože se Týden otevřených dveří konal v prostorech Matezy Brno, mohli si návštěvníci prohlédnout také její sklady.

„Speciálním byl pro nás první den, kdy k nám zavítali studenti ČVUT a VUT a předvedli návštěvníkům jízdu v monopostu, se kterým se účastnili světové konstrukční soutěže Formula Student. V roce 2015 obsadili s tímto vozem v soutěži druhé místo," popisuje jednu z hlavní atrakcí Ing. Radek Socha, ředitel SKF CZ.

Jednotlivé dny Týdne otevřených dveří přinesly odlišné praktické přednášky, které se opakovaly dvakrát denně. V úterý se návštěvníci dozvěděli o lineárních systémech a aktuátorech jako náhradě hydrauliky, ve středu o obráběných těsněních na míru a hydraulických těsněních, ve čtvrtek o vysoce přesných ložiskách pro náročné aplikace a v pátek o řešeních SKF pro zemědělskou mechanizaci.

Společnost SKF chystá další Dny otevřených dvěří v červnu, tentokrát ve společnosti Industrial Praha.

Zdroj: 
technickytydenik.cz