Datum zveřejnění: 
21. 4. 2016

Vzájemná spolupráce při využívání bezdrátové technologie IQRF a výhodná participace na výzkumných a vzdělávacích projektech jsou nosnými body smlouvy o spolupráci, kterou uzavřela Fakulta elektrotechnická Českého vysokého učení technického v Praze a IQRF Alliance.

Klíčovým cílem programu "IQRF Smart School" je propojení výukových aktivit s reálnou praxí komerčních firem a k tomu jsou k dispozici výukové materiály, školení, certifikace, sponzorované vybavení a propagace.

"Vstup Fakulty elektrotechnické ČVUT nás velmi těší, neboť vzdělání v oboru elektrotechniky je z našeho pohledu důležité. Studenti nejenže dokáží programovat hardwarové komponenty a vyšší řídicí systémy, ale dokáží navrhovat i komplexní řešení právě po stránce elektrotechnické," sděluje Ivona Spurná, manažerka projektu IQRF Smart School.

Děkan Fakulty elektrotechnické ČVUT v Praze se k celému projektu dodává: "Naše fakulta se snaží o to, aby od nás studenti odcházeli i s praktickými znalostmi. Právě takové projekty, jako je IQRF Smart School, nám v této snaze pomáhají.

http://www.parlamentnilisty.cz/article.aspx?rubrika=1423&clanek=431953

Zdroj: 
parlamentnilisty.cz