Datum zveřejnění: 
6. 4. 2016

Během půlročního semináře se pod vedením pedagožek – architektek Ivy Knappové a Ludmily Čajkové zabývalo využitím areálu šestnáct studentů třetího ročníku Fakulty stavební ČVUT v Praze. Navrhli nejen podobu budov, ale i jejich využití.

"Museli brát v potaz členitost terénu, okolní budovy, zvláště blízkost základní školy, šíři vozovky a starou zástavbu rodinných domků. V počátku práce areál navštívili, měli za úkol projít si město a zeptat se samotných občanů, jak by si využití tohoto areálu představovali," uvedla Iva Knappová.

Spoluprací s Katedrou stavitelství a architektury ČVUT v Praze získalo město šestnáct vizí. Důležité je, že město za tyto návrhy neutratilo z rozpočtu ani korunu. Byl bych rád, kdyby spolupráce s ČVUT pokračovala podobným způsobem i v dalších letech. Je to přínos jak pro naše město, tak pro studenty, kteří se učí uplatňovat poznatky získané ve škole přímo v terénu," konstatoval votický místostarosta Martin Rataj akci s tím, že studenti, jejichž práce se občanům líbily nejvíce, budou ocenění.
 

Autor: 
LADISLAV JERIE
Zdroj: 
benesovsky.denik.cz