Datum zveřejnění: 
4. 4. 2016

Na elektrotechnické fakultě Českého vysokého učení technického v Praze se od příšího semestru spustí další poměrně neobvyklé studium – počítačové hry. Bakalářský obor se přesněji jmenuje Počítačové hry a grafika a je součástí poměrně razantní obměny výuky informatiky na této škole.

Na FEL ČVUT před šesti lety vznikl program nazvaný Otevřená informatika (OI). Za jeho vznikem stál společně s profesorem Jiřím Matasem také spoluzakladatel Cognitive Security Michal Pěchouček. Otevřená informatika s pěti studijními obory se uchytila a Pěchouček po pěti letech fungování rozjel další reformu.

Předchozích pět oborů se tak rozšířilo na devět. Obor hardwaru se například rozšířil na internet věcí, přibyla také kybernetická bezpečnost, interakce člověka s počítačem nebo datové vědy. "Chtěli jsme zasáhnout oblast, které se v angličtině říká computer sciences, počítačové vědy. U nás studium informatiky často bývá zaměřeno spíše čistě na programování nebo softwarové inženýrství," říká Pěchouček pro Lupu.

http://www.lupa.cz/clanky/cvut-zacne-ucit-videohry-michal-pechoucek-meni...

Autor: 
Jan Sedlák
Zdroj: 
lupa.cz