Datum zveřejnění: 
9. 3. 2016

Spolupráce usnadní přechod maturantů na vysokou
Na základě uzavřeného memoranda prohlubuje České vysoké učení technické v Praze spolupráci se Střední průmyslovou školou stavební a Obchodní akademií v Kadani (SPŠS a OA Kadaň). Spolupráce se týká především výměny zkušeností mezi učiteli této střední školy a pedagogy ČVUT v Praze. V rámci společných aktivit budou porovnány metody výuky na těchto vzdělávacích institucích, rozvíjet se bude rovněž další vzdělávání středoškolských učitelů a plánována je i spolupráce na různých projektech a studentských pracích v rámci středoškolské odborné činnosti. Praktickým výstupem bude i koordinace stáží a odborných exkurzí pro studenty SPŠS na půdě ČVUT. V neposlední řadě se obě instituce dohodly na usnadnění přechodu středoškolských studentů na vysokou školu. Spolupráce mezi těmito školami je také pod záštitou Okresní hospodářské komory v Chomutově.

Ředitel Střední průmyslové školy stavební a Obchodní akademie v Kadani PaedDr. Zdeněk Hrdina uvádí: "Memorandum o spolupráci mezi ČVUT v Praze a SPŠS a OA v Kadani považujeme za prestižní záležitost. Hlavním cílem je zvýšení kreditu školy, a tím i nárůst počtu uchazečů o studium stavebních oborů. Dále je nutná podpora technického vzdělávání, a proto si velmi ceníme toho, že naše škola se stala partnerskou střední univerzitní školou." Téma spolupráce a podpory středního školství Ústeckého kraje bylo také hlavním námětem návštěvy rektora ČVUT v Praze prof. Petra Konvalinky u hejtmana Oldřicha Bubeníčka. Oba se shodli na nutnosti zvýšení prezentace a podpory technického vzdělávání. Kraj se snaží situaci řešit jak motivačními programy pro studenty trhem požadovaných oborů, tak zvyšováním úrovně jednotlivých škol. Kvalitu absolventů středních škol z regionu potvrdil rektor ČVUT v Praze: "Mezi jedny z nejlepších studentů na naší technické vysoké škole patří ti, co přicházejí ze Střední průmyslové školy v Kadani. O to více mě to těší, neboť s touto školou máme rozvinutou úspěšnou spolupráci a stala se naší partnerskou střední univerzitní školou."

http://www.krajskelisty.cz/ustecky-kraj/okres-chomutov/12463-prumyslovka-v-kadani-se-stala-partnerskou-univerzitni-skolou-cvut-ocenuje-kvalitu-jejich-absolventu-spoluprace-usnadni-prechod-maturantu-na-vysokou.htm

Autor: 
Adina Janovská
Zdroj: 
krajskelisty.cz