Datum zveřejnění: 
16. 2. 2016

Praha - Student Fakulty architektury Českého vysokého učení technického v Praze Jakub Hoffmann vyhrál první ročník mezinárodní soutěže mladých architektů Inspireli Awards. V konkurenci 250 studentů z 45 univerzit v 25 zemích světa uspěl s projektem pro Muzeum finské architektury v Helsinkách. Informovala o tom mluvčí fakulty Kateřina Rottová.

Soutěž byla určena architektům a designérům do 30 let. Všichni se prezentovali fotografiemi svých projektů a realizací na webových stránkách soutěže. Nejlepších 50 postoupilo do finále, kde o vítězích rozhodovala odborná porota, jejímž předsedou byl architekt, výtvarník a designér Bořek Šípek, který v sobotu zesnul. Vítěz pro Muzeum finské architektury navrhoval nové prostory pro pořádání besed, přednášek nebo výstav. Na projektu Hoffmann pracoval při pobytu na Aalto University v Helsinkách v rámci programu Erasmus. "Vítězství v soutěži je pro mě pocta, vážím si ho a je pro mě v velkou motivací do další práce," uvedl. Na druhém místě v soutěži skončil Kuo Jao-ťien z čínské univerzity Fo-šan, třetí byla Renata Horová z Vysoké školy uměleckoprůmyslové v Praze.

Hoffmann nyní začíná v ateliéru architekta Ondřeje Císlera pracovat na diplomové práci, jež bude prohloubením připravovaného Kampusu Albertov, nových vědeckých pracovišť Matematicko-fyzikální, Přírodovědecké a 1. lékařské fakulty Univerzity Karlovy. "Budu se zabývat projektem sportovního centra Univerzity Karlovy. Spojím tak dvě věci, které mě zajímají – sport a architekturu – do jednoho projektu," doplnil vítěz Inspireli Awards 2015.


http://www.denik.cz/praha/student-cvut-vyhral-mezinarodni-soutez-mladych-architektu-20160216-t9az.html

Zdroj: 
denik.cz