Datum zveřejnění: 
3. 2. 2016

Magistrát letos plánuje v rámci opatření BESIP zvýšit bezpečnost chodů na pětadvaceti místech v Praze. Úpravy vyjdou na 35 milionů. Loni prošlo stavebními úpravami osm křižovatek a přechodů pro chodce, na další byly umístěny různé ochranné prvky.

"Zvyšování bezpečnosti pro chodce jak na přechodech, tak celkověv pražských ulicích, je jedním z našich hlavních cílů. I proto jsme pro rok 2016 v rozpočtu hlavního města vyčlenili pro BESIP 35 milionů korun a počítáme se stavební úpravou dalších 25 míst," uvedl náměstek primátorky a radní pro dopravu Petr Dolínek.

V loňském roce město kromě stavebních úprav přechodů ve vybraných lokalitách instalovalo také silniční zrcadla pro lepší rozhledové poměry, ochranná svodidla, zábradlí a sloupky či ukazatele aktuální rychlosti. Pro lepší povrchové vlastnosti byly zdrsněny povrchy vozovek a vybrané přechody byly přisvětleny.

Letos kromě pětadvaceti úprav nebezpečných míst plánuje město také větší podporu programů pro prevenci dopravní nehodovosti a ve spolupráci s odborníky dopravní fakulty Českého vysokého učení technického bude vypracována analýza nehodovosti v Praze.

"Zvyšování bezpečnosti pro chodce jak na přechodech, tak celkově v pražských ulicích, je jedním z našich hlavních cílů. I proto jsme pro rok 2016 v rozpočtu hlavního města vyčlenili pro BESIP 35 milionů korun."
 

Zdroj: 
pražský deník