Datum zveřejnění: 
3. 2. 2016

Dne 5. února 2016 nabídne Fakulta biomedicínského inženýrství ČVUT zájemcům o studium i široké veřejnosti možnost seznámit se s její činností, prohlédnout si výukové prostory a špičkové biomedicínské laboratoře.

Lákavý program letos zahájí v 11 hod. děkan fakulty prof. MUDr. Jozef Rosina, Ph.D., po jehož úvodu bude následovat krátká prezentace jednotlivých studijních oborů, podmínek přijímacího řízení i možností studia v zahraničí, a to přímo studenty fakulty. Podle vzoru hesla "škola hrou" bude možné vyzkoušet si, jak se na FBMI studuje včetně získávání zápočtů.

Na den otevřených dveří byly vybrány speciální předměty, za které je možné zápočty získat. Tyto kredity budou zapisovány do tzv. Indexů prenatálního studenta FBMI ČVUT.

Zájemci si vyzkouší robotickou ruku - ROBORUK, ovládanou svaly a vůlí, prohlédnou si například Laboratoř JIP a umělého pacienta, Laboratoř optiky a optometrie nebo experimenty z oblasti nanotechnologií.

V nové budově Kasáren, ve které jsou umístěny zdravotnické obory a ochrany obyvatelstva se návštěvníci seznámí s Laboratoří anatomie či specializovanou učebnou pro výuku fyzioterapie. Zájemci poznají prakticky přístroje, které mají k dispozici záchranáři, aby si tak mohli představit jejich náročnou práci.

"Fakulta biomedicínského inženýrství ČVUT nabízí zajímavé studium ve špičkově vybavených laboratořích, které se podařilo vybudovat díky evropským dotacím.

Vychovává absolventy, po kterých je v praxi velká poptávka a díky rychle rostoucímu tempu vývoje technologií a přístrojové techniky v oblasti zdravotnictví bude jejich potřeba neustále stoupat," dodává děkan fakulty prof. MUDr. Jozef Rosina, Ph.D. Více o studijních programech a Fakultě biomedicínského inženýrství naleznete na stránkách http://fbmi.cvut.cz.

České vysoké učení technické v Praze patří k největším a nejstarším technickým vysokým školám v Evropě. V současné době má ČVUT osm fakult (stavební, strojní, elektrotechnická, jaderná a fyzikálně inženýrská, architektury, dopravní, biomedicínského inženýrství, informačních technologií) a studuje na něm přes 23 000 studentů.

Pro akademický rok 2014/15 nabízí ČVUT svým studentům 110 studijních programů a v rámci nich 441 studijních oborů. ČVUT vychovává moderní odborníky, vědce a manažery se znalostí cizích jazyků, kteří jsou dynamičtí, flexibilní a dokáží se rychle přizpůsobovat požadavkům trhu. V roce 2014 se ČVUT umístilo v hodnocení QS World University Rankings, které zahrnuje více než 3000 světových univerzit, ve skupině univerzit na 411. - 420. místě.

V oblasti "Civil and Structural Engineering" bylo ČVUT hodnoceno na 51. - 100. místě, v oblasti "Mechanical Engineering" na 101. - 150. místě, v oblasti "Computer Science and Information Systems" a "Electrical Engineering" na 151. - 200. místě, a stejně tak i v oblastech "Mathematics" a "Physics and Astronomy". Více informací najdete na www.cvut.cz.

http://www.parlamentnilisty.cz/article.aspx?rubrika=1423&clanek=420125

Zdroj: 
parlamentnilisty.cz