Datum zveřejnění: 
29. 1. 2016

Téma podpory středního školství Ústeckého kraje bylo hlavním námětem návštěvy rektora Českého vysokého učení technického v Praze (ČVUT) Petra Konvalinky u hejtmana Ústeckého kraje Oldřicha Bubeníčka (KSČM).

Oba se shodli na nutnosti zvýšení prezentace technického vzdělávání. "Nejen v našem kraji je po takto zaměřených specialistech na trhu práce velká poptávka," připomněl Bubeníček s tím, že kraj se snaží situaci řešit jak motivačními programy pro studenty trhem požadovaných oborů, tak zvyšováním úrovně jednotlivých škol.

Kvalitu absolventů středních škol z regionu rektor potvrdil. "Mezi jedny z nejlepších studentů naší ČVUT patří ti, co přicházejí ze Střední průmyslové školy stavební v Kadani," pochválil výsledky příspěvkové organizace kraje, kterou v nedávné době vysoké učení technické zastřešilo jako partnerskou školu.

Hejtman Bubeníček s rektorem Konvalinkou diskutovali rovněž o rozvíjející se příhraniční spolupráci mezi Ústeckým krajem a saským regionem v Německu.
"Na bázi hospodářských komor obou zemí jednáme o vzájemných výměnných pobytech středoškolských studentů, což pomůže prvotně v jazykové vzdělanosti a následně i možnosti odborného technického studia," vysvětlil Konvalinka.
 

Zdroj: 
pravo.novinky.cz