Datum zveřejnění: 
21. 1. 2016

Fakulta elektrotechnická ČVUT v Praze (FEL) Pražská FEL obhájila první místo z loňska. Dlouhodobě je respektována jako jedna z nejlepších vysokých škol pro informatiky. Škola má vysoký počet doktorandů a měla také nejlepší výsledky ve vědě.

Ekonomie

Institut ekonomických studií FSV UK (IES) IES Univerzity Karlovy tradičně vyhrává žebříček nejlepších ekonomicky zaměřených vysokých škol. Prestižní institut se sídlem v centru Prahy je velmi silný ve vědě i v zahraničním zapojení školy.

Architektura

Vysoká škola uměleckoprůmyslová v Praze (VŠUP) VŠUP letos vyřadila z první příčky loňského vítěze, Fakultu stavební ČVUT. Škola dosáhla vynikajících výsledků díky značnému mezinárodnímu zapojení i díky své prestiži. O tuto školu je velký zájem a je výběrová.

Právo

Právnická fakulta Masarykovy univerzity v Brně Brněnská práva sesadila z loňského prvního místa pražskou Právnickou fakultu UK. Tato škola má vysoký počet doktorandů i vynikající vědecké výsledky.

Sociologie

Fakulta sociálních studií Masarykovy univerzity v Brně Brněnská fakulta sociálních studií vyniká mimo jiné v individuálním přístupu ke studentům nebo v tom, že její pedagogové hojně učí také v zahraničí.

Strojírenství

Fakulta strojní ČVUT v Praze Pražské ČVUT sesadilo loňského vítěze, Fakultu strojní Technické univerzity v Liberci. Tato škola je silná v individuálním přístupu ke studentům i ve spolupráci s firmami.

Psychologie

Filozofická fakulta Masarykovy univerzity v Brně Filozofická fakulta Masarykovy univerzity v Brně si letos první místo v oboru psychologie vyměnila s fakultou sociálních studií téže školy, která skončila druhá. Škola exceluje mimo jiné ve vědě.
 

Zdroj: 
Hospodářské noviny